Vixen Influencer Awards – hurra for dere!

Jeg trodde egentlig at dette skulle bli ett av de blogginnleggene hvor jeg virkelig raser fra meg.

Men det er ikke nødvendig. Ikke etter i går kveld.

 

 

 

 

 

 

 

 


Så stas å dele ut pris til et skikkelig forbilde! 🙂 Her er jeg sammen med vinner Kristin Gjelsvik og medutdeler Martin Danielle.

 

Jeg synes at alle på utdelingen i går var rause, inkluderende og støttende. Smil og klemmer. Masse applaus. Fete artister (Amanda Delara og Tove Styrke, OMG). Antrekkene var alt fra T-skjorter og jeans til überlekre kjoler. (Det er første gang jeg har sett noen sminke leggene på do. Gøy! Og hvorfor ikke?)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

To forbilder i publikum! Herlig! Og takk for klemmer.


Tekstdoktor i juryen?

Jeg er ikke ekstremt vel bevandret i denne bransjen. Nettopp derfor ble jeg spurt av juryleder Hans-Petter Nygård-Hansen om å være med i årets jury, sammen med Ida Elise Eide Einarsdóttir fra Vixen og Camilla Bjørn fra P3.

Jeg så for meg at jeg skulle grave meg ned i masse deilig og kjedelig og nytenkende og tankevekkende innhold. Det er jo det jeg elsker å holde på med. Mmmm, smatt, innhold.

Og for en opplevelse det har vært! Juryarbeidet har i år vært enormt  interessant for meg, både kommunikasjonsfaglig og menneskelig. Dessverre kom innholdet i bakgrunnen, i hvert fall en stund.

Jeg har lært om merking og gråsoner, opplevd på nært hold hvordan mediene hauser opp og forsterker en konflikt, og sett hvordan folk som jeg tror er normale og oppegående, tar helt av i sosiale medier med sine beskrivelser av både markedspåvirkerne og oss i juryen.

Det gir jeg blanke i. For jeg er så stolt av vinnerne!

Ekstrahilsen til deg som har kalt meg korrupt – ta deg en bolle.

Det var da voldsomt?
Hva er det med Vixen Influencer Awards som gjør at folk blir så engasjerte og (faktisk) opphisset? Det er da bare en hyggelige begivenhet?

 

 


Ikke så mange som gadd å kommentere dette.

Jeg synes at Sophie Elise er én av dem som sa det best, og lar det være med det:

Alt det styret synes jeg er dumt – ikke minst uvesentlig for absolutt hele befolkningen. Man skal ta Vixen for hva det er, nemlig en fest som feirer flinke folk.

Frem og tilbake er ikke alltid like langt (eller er det?)
Jada, vi i juryen var naive. Vi tok oss vann over hodet. Det var for eksempel ingen lett beslutning å både kaste noen ut og deretter ta dem inn igjen. Men da vi fikk innsyn i kommunikasjon fra Forbrukertilsynet som vi ikke hadde sett tidligere, måtte vi rett og slett omgjøre beslutningen vår. Vi visste at vi ville se vinglete og uprofesjonelle ut, men hadde vi ikke gjort det, ville vi vært feige.

Og jeg vil heller virke vinglete og uprofesjonell, enn å være feig.

Intensjonen fra vår side har hele tiden vært god – å kåre de markedspåvirkerne som provoserer og inspirerer, deler kunnskap, nyheter, problemer, sinne, sminketips og familieliv, og som kanskje bidrar til en litt gladere verden for sine følgere.

Ok, tilbake til i går
Jeg var 100 prosent sikker på at utdelingen kom til å bli en strålende opplevelse, ikke minst fordi jeg visste hvem som kom til å vinne. Så mens det «raste» i mediene og de sosiale kanalene, følte jeg meg både trygg og fornøyd, i forvissning om at vi har gjort en solid juryjobb. (Når det er sagt, så slapp vi andre i juryen billig unna mye av hysteriet, siden Hans-Petter tok støyten i mediene – noen vi var enige om på forhånd.)

– De som har minst tillit i dag, er nok ikke dem vi hyller i kveld, som Hans-Petter sa til NRK Nyheter i går kveld.

En som vi alle derimot har tillit til, og som vant to priser i går, er Tale Maria Krogh Engvik, hele Norges Helsesista. Et sitat fra avslutningen på takketalen:

«Jeg velger å være et forbilde, ved å våge å være. Være til stede. Være ekte. Være varm og raus med kjærlighet, og ha fokus på det jeg vil ha mer av. Tusen takk til alle dere gode folka som heier på meg, til min kjære #sissquad, og takk for at dere har lyttet.

Velg hvem du vil bli husket for.»

Litt smålig tigermamma-raseri må jeg unne meg til slutt
De er helt i orden at noen trekker seg fra utdelingen. Og det er flott at det blir krangling, debatt og diskusjon mellom de forskjellige påvirkerne. Dette driver et relativt nytt fagfelt videre.

Men det er ikke i orden at mennesker over den seksuelle lavalder, omtaler markedspåvirkere som «hjernedøde» eller «kunnskapsløse». Dette er flaut. Slik snakker vi ikke til våre medmennesker, dere.

 

 

Og til deg som kalte Vixen en «looserplace» – ta deg en bolle. Og lær deg å stave «loser». Det er en god start neste gang du har lyst til å snakke ned noen.

Tekstdoktor Calvert

 

4 Responses to “Vixen Influencer Awards – hurra for dere!”

 1. Tord

  Fine betraktninger. Flott at influencere og bloggere hylles. Jeg savner dog at juryen vender blikket litt utover glitter og glamour. Det er mye gull dersom man graver litt. Spesielt språklig.

  PS! En liten trykkfeil i ingressen. *bli

  Svar
  • Christine

   Tusen millioner takk! Helt enig med deg, men dette er faktisk en pris hvor publikum bestemmer i to omganger. Bare å sende inn forslag til neste år. Klem fra Christine

   Svar
 2. Bengt

  Ærede TDr. Calvert

  Som den akterutseilte og grinete dinosauren jeg er… Takk for at du bruker ord som «påvirkerne» og «markedspåvirkere». Til og med rettefunksjonen i Word liker dem 😉

  Svar

Skriv et svar