Damenes aften – feminin og høylytt matglede på Hvaler

For tiende året på rad samlet restaurant Første Reis på Skjærhalden en haug med matavhengige kvinner i alle aldre. Og FOR en aften!

 

Løk er mer enn bare løk på Første Reis. Her ikledd sotet krem og rogn fra en gla’laks.

Først et lite bakteppe for deg som ikke har opplevd Første Reis. Rett ved brygga ligger restauranten som drives med kjærlig (og litt streng) hånd av Torild Sørensen og Fredrik Eriksen. På Damenes aften tar Torild seg fri og er gjest sammen med 67 andre som får vann i munnen av sublim sikringskost og langbordets gleder.

For det er langbord det handler om. Ingen skal føle seg alene – på Damens aften er det plass til deg som kjenner mange, og deg som kommer alene. Høy skravlefaktor iblandet stille øyeblikk når rettene blir plassert på bordet.

Og Fredrik må være servitør, hehe. Har Torild fri, så har hun skikkelig fri.

Nok om det – over til den kulinariske introduksjonen til ti-retter’n. Kan du se for deg en lekker, grillet sjøkreps med mangomousse, baconbearnaise og SJOKOLADE? Det kunne ikke jeg heller. Men for en eksplosjon av smaker! Skulle ønske jeg var profesjonell fotograf, men her får du i hvert fall en idé om hvordan det så ut:

Se på den beiben her! Servert med Lété-Vautrain Champagne Traditionnel Brut.

Etter denne starten måtte resten av kvelden bli bra. Hm, hvilke retter skal jeg trekke frem?

I tillegg til krepsen, var én av mine personlige favoritter brûlert ørret med syltet fennikel, rugbrødstang og ramsløk-krem. Kremen gjorde seg ikke på bildet og er hermed redigert bort. 😊

Come to mama! 

Vi spiste, smattet og slurpet oss gjennom rett etter rett, akkompagnert av nydelig vin som var akkurat passe temperert i det øyeblikket en tallerken nennsomt ble plassert på bordet. Litt reinsdyr, kylling og lam ble det også plass til etter hvert – små, delikate munnfuller.

Vi rakk også en nestenvegetarpause med rødbetsrisotto, smørstekt sopp, revet parmesan og timiankrutonger.

Otto er alltid velkommen på Damenes aften.

Kveldens høydepunkt
Rett nummer 9 var aftenens dronning (bortsett fra vårs damer, selvfølgelig). En fast og kritthvit bit med breiflabb omfavnet av shitakesopp, hvilende på en seng av auberginkaviar. En rett som var til å gråte av – på en god måte. Her ble jeg faktisk helt stum, og det skal litt til.

Sjekk deeee rillene i fiskekjøttet. Flabbehimmel! 

Så var det på tide med dessert. OMG. En lekker dært med kjølig sorbet av pære og kardemomme, innrammet av hjemmelaget konfekt med gullpudder og mykgrillet italiensk marengs.

Sweeeeeeeeet!

Mine innsidetips
De aller fleste bestiller plass på neste års aften samme kveld, så det er ikke mange ledige plasser.

Min oppfordring til deg er dette – sjekk ut om du har en avtale siste lørdag i januar 2020. Ellers er det en sjøbu på brygga som venter på deg. post@forste-reis.no eller tlf. 90879721 er veien til matnirvana.

Vi sees – garantert!

PS: Dette er et #ikkesponset innlegg fra en tekstdoktor som var betalende gjest og rett og slett ELSKER god mat!

Ønsker deg masse kjærlighet og matglede i 2019!