Om meg

Jeg har alltid vært opptatt av språk og formidling. Da jeg var barn, lå jeg langt foran mine jevnaldrende. Jeg skrev min første bok da jeg var ti år, og i fjerde klasse ble jeg plassert sammen med sjette klasse i språktimene. 

Da jeg var 11 år, bestemte foreldrene mine at vi skulle flytte. Fra USA til … Norge?? Jeg måtte starte fra bunnen av med et språk jeg ikke kunne. Norsk kroppsspråk var vanskelig å tolke for en amerikaner, Samvirkelaget (lokalbutikken, for deg som er under 40) stengte kl. 16.00 og Vidar Theisen demonstrerte været på TV med flanellogrammer. Litt av en overgang!

Det første jeg lærte, var selvfølgelig banneord, men etter et par år snakket jeg ganske flytende – og fikk til og med Meget godt i norskfaget, til mine klassekameraters store ergrelse.

Det jeg opplevde den gangen, er noe jeg har tatt med meg videre når jeg holder kurs og underviser. Det er ikke en selvfølge at det er lett å skrive. Noen har skrivesperre, andre har dysleksi. Mange er dyktige og ønsker å utfordres videre. Alle skal møtes med oppmerksomhet og respekt.

Tekstdoktor Christine Calvert, intervju i NRK P2, om emojis og kommunikasjon
Intervju på Studio 2, P2, om emojis og kommunikasjon.
Av og til må babyen med på kurs når mamma eller pappa skal trene på skriving. Jeg fikser! Her med medarrangør Annette Pemmer i Synlighet.

I dag er jeg kursutvikler og foredragsholder med et stort lærerhjerte og masse kjærlighet til god tekst. Jeg driver firmaet Tekstdoktor og underviser i digital markedsføring og journalistikk på Høyskolen Kristiania. 

Jeg har jobbet med skriving og innholdsutvikling i over 35 år – tidligere som tekstforfatter i reklamebransjen, global nettredaktør i DNV og «tekstevangelist» i BEKK. Å ha en såpass variert skrivebakgrunn gjør at jeg kan snakke med de aller fleste om det aller meste innen skriving og kommunikasjon. 

Når jeg er på store scener i inn- og utland, kommer gullskoa på!

Ellers er jeg stolt av de skriftlige «babyene» mine, Skriv for nettet – kort og godt, Skriv så det selger og Skriv godt, bli forstått. Jeg har vært musiker i en haug med år (noe jeg av og til har bruk for på scenen).

Jeg er juryleder for Gallaria 2024, Gjennom skjermen 2024 og sitter også i juryen for Riksmålsforbundets Gullpenn.

Full klaff på interesser og verdier – best mulig tekst.

Tekstdoktor i farta. Fotograf: Andreas Øverland.
Stadig på farta. Hvert oppdrag er like gøy! Foto: Andreas Øverland.
Fullbooket i september. Noen ledige dager i august og oktober. Send e-post til christine@tekstdoktor.no.
"Vi har ved flere anledninger vært så heldige å ha Christine Calvert hos oss. Hun har kjørt kurs og workshops, skreddersydd til våre behov i kommunikasjonsavdelingen. Både ansatte og studenter har hatt stor glede av kursene til Christine. Hun kan skape skriveglede hos alle, har en utrolig evne til å se hvor det trengs forbedring og tilpasser innholdet i kurset deretter. Og ikke minst har man det gøy når man er på kurs med Christine! Anbefaler henne på det aller varmeste."
Kristin Sonander
Kommunikasjonssjef, Høyskolen Kristiania