Om meg

Jeg har alltid vært opptatt av språk og formidling. Da jeg var barn, lå jeg langt foran mine jevnaldrende. Jeg skrev min første bok da jeg var ti år, og i fjerde klasse ble jeg plassert sammen med sjette klasse i språktimene. 

Da jeg var 11 år, bestemte foreldrene mine at vi skulle flytte. Fra USA til … Norge?? Jeg måtte starte fra bunnen av med et språk jeg ikke kunne. Norsk kroppsspråk var vanskelig å tolke for en amerikaner, Samvirkelaget (lokalbutikken, for deg som er under 40) stengte kl. 16.00 og Vidar Theisen demonstrerte været på TV med flanellogrammer. Litt av en overgang!

Det første jeg lærte, var selvfølgelig banneord, men etter et par år snakket jeg ganske flytende – og fikk til og med Meget godt i norskfaget, til mine klassekameraters store ergrelse.

Det jeg opplevde den gangen, er noe jeg har tatt med meg videre når jeg holder kurs og underviser. Det er ikke en selvfølge at det er lett å skrive. Noen har skrivesperre, andre har dysleksi. Mange er dyktige og ønsker å utfordres videre. Alle skal møtes med oppmerksomhet og respekt.

I dag er jeg kursutvikler og foredragsholder med et stort lærerhjerte og masse kjærlighet til god tekst. Jeg driver firmaet Tekstdoktor og underviser i digital markedsføring og journalistikk på Høyskolen Kristiania. Og jeg ELSKER studentene mine.

Skriving og innholdsutvikling har vært mitt geskjeft i et kvart århundre – tidligere som tekstforfatter i reklamebransjen, global nettredaktør i DNV GL og «tekstevangelist» i BEKK. Å ha en såpass variert skrivebakgrunn gjør at jeg kan snakke med de aller fleste om det aller meste innen skriving og kommunikasjon. 

Når jeg er på store scener i inn- og utland, kommer gullskoa på!

Ellers er jeg stolt av de skriftlige «babyene» mine, Skriv for nettet – kort og godt og Skriv så det selger, og jeg har vært musiker i en haug med år (noe jeg av og til har bruk for på scenen).

Jeg er beæret over å sitte i juryen for NTBs språkpris, og jeg er juryleder for Best i tekst.

Full klaff på interesser og verdier: 

Best mulig tekst.

"Vi er veldig fornøyd med Christine i vårt Lederprogram og er glad for å kunne fortsette samarbeidet med henne. Gjennomsnittet ligger på 4,5–4,8 av maks 5 på de modulene Christine har gjennomført – og det er jo kjempebra!"
Kitty Stensrud
Kommunikasjons- og utviklingsleder HR at Aller Media AS