cc-skrivekurs
Christine Calvert

Christine Calvert

Ti grunner til at jeg elsker forlaget mitt

Jeg er så heldig å være forfatter på Universitetsforlaget. Dette innlegget er ikke et forsøk på å smiske (det trenger jeg ikke), men mer som tips til deg som lurer på om du skal gi ut fagbok. Eller til deg som i det hele tatt skal ha kontakt med et forlag.

1. Coaching og motivasjon
Her er min redaktør, Hege, helt super. Da jeg ga ut førsteutgaven av «Skriv for nettet – kort og godt» i 2004, var vi begge litt ferske – i hvert fall jeg. Hege var vikar. Vi har lært mye siden den gang, og Hege sitter nå i ledelsen.

2. Kule medarbeidere
Når jeg besøker forlaget, føler jeg meg alltid satt pris på. (Jeg mener at dette er en selvfølge på din egen  arbeidsplass også, når det er sagt.) Omgi deg med mennesker som gir energi. Universitetsforlaget har også bonus i form av en kjekk forlagssjef, Svein, som man kan få klem av, dersom man ønsker.

3. Kvalitetskontroll
Selv om jeg kan være både rotete og upresis når jeg skriver, slipper jeg ikke unna på Universitetsforlaget.

4. Hjelper til
Da jeg var ferdig med «Skriv for nettet», 1. utgave, var jeg helt skutt. Det tar på å skrive bok om natta ved siden av full jobb og barn. Og da skrev Hege baksideteksten for meg. Kanskje en selvfølge, ikke vet jeg, men jeg ble i hvert fall veldig glad og lettet.

5. Lunsj
På Universitetsforlaget har de en ganske OK lunsj, mye salat. Hver fredag er det pølser. Det er stas, selv om jeg vanligvis ikke er overbegeistret for pølser. Pussig, det der. Pølser er godt når man ikke er omgitt av barn og bursdag.

6. Markedsføring
Jeg liker sååå godt når jeg får oppfølgings-e-poster med hvordan boken min ligger an, og hva forlaget gjør for å spre det glade budskap, uten at jeg ber om det.

7. Kreativitet
Forlaget er alltid åpne for nye og rare forslag til bøker. Hvem skulle trodd det om Universitetsforlaget?

8. Wenche
Alle skulle hatt en manuskoordinator her i livet. Da ville alt vært mye lettere. Og penere. Og ordentlig.

9. Navnet
Det ser bra ut å gi ut på et skikkelig forlag! Alle bøker (som jeg har lest, vel å merke!) som er utgitt på eget forlag har, uten unntak, mangler i struktur og/eller språk.

10. Design
Forlaget bruker gode designere og illustratører. Selv om det er det indre som teller, er det ekstra tillitvekkende med et tiltalende ytre. For å avslutte med to norske og tre utenlandske ord: Stian Hole ruler big time!