ChatGPT
Picture of Christine Calvert

Christine Calvert

ChatGPT – blir mennesket overflødig?

Hva velger du? Robot eller menneske?

 

ChatGPT: Skriv en tekst om hvordan det var å flytte fra USA til Norge i 1975

Flytting fra USA til Norge i 1975 var en stor omveltning for mange amerikanere. De forlot en velkjent kultur og samfunn for å starte på nytt i et fremmed land.

En av de største utfordringene for mange var tilpasningen til det norske språket og kulturen. De fleste amerikanere hadde ikke mye kjennskap til Norge før de flyttet dit, og de måtte ofte lære seg norsk hurtig for å kommunisere med menneskene rundt seg. Kulturforskjellene mellom de to landene kunne også være forvirrende, spesielt når det gjaldt sosiale normer og forventninger.

Alt i alt var flytting fra USA til Norge i 1975 en tid full av både utfordringer og muligheter.

 

Calvert: Skriv en tekst om hvordan det var å flytte fra USA til Norge i 1975

«De er ikke farlige», sa Frøken. Jeg satt med store øyne og prøvde å gjøre meg usynlig i klasserommet. Første skoledag i femte klasse på Høvik Verk skole. Ordene «ikke» og «farlig» hadde jeg rukket å lære meg. Thank God for Frøken.

Jeg var et halvt hode lavere enn Rita, den minste jenta i klassen. Tynn som en strek, og kledd annerledes enn alle andre. Rundt meg var stripete Busnel-gensere. Noen hadde nøkkel i en snor rundt halsen. Jeg hadde lyst til å være som dem. Hva som helst som ikke var som meg.

I friminuttet prøvde den svære gutten fra barnehjemmet å dytte meg ned på bakken mens andre så på. Jeg sparket og slo. Hardt. «Villkatt», freste han, mens han trakk seg unna og ristet på hodet. «Du er berserk.»

Noahs ark, full av bæsj? Hva slags swear word er det?

Jeg gikk rundt på baksiden av skolen, selv om det ikke var lov. Jeg så oppover mot en sur himmel og svelget klumpen i halsen.

Ingen skulle få seg meg gråte.